Makeup och hårstyling

Är du intresserad av hjälp med makeup, hår eller båda två inför ditt deltagande på Luciapokalen?

Stylister finns på plats, elever från Mariart School Of Makeup & Hair praktiserar. Följande gäller: Det är gratis, dropin-system tillämpas.

OBS! Anmäl ditt intresse för makeup / hårstyling här för att de ska kunna planera dagen.

Frågor? Kontakta då Luciapokalen med dina funderingar.


Under tävlingen kommer några av våra elever från Mariart School Of Makeup and Hair komma och hjälpa de som vill få hjälp med hår och makeup. 

Lite att tänka på:

 • Kom i god tid om du vill ha hjälp av våra elever. Det kan vara många som vill ha hjälp med både hår och makeup. Det går inte att göra smink och hår på 10 min så därför bör man inte komma stressad precis innan man ska upp på scen. 

 • Det går jättebra att redan när ni kommer gå dit och bolla ideér med eleverna om vad ni vill ha för makeup och hår och när ni behöver göra ert ombyte inför att gå upp på scen. På så vis kan ni i förhand få veta ungefär när det kan vara bra att komma till stationen för smink och hår. 

 • Våra elever är fortfarande under utbildning så tänk gärna på detta och var snälla mot dem. 
  Detta är en praktik och det kan många gånger vara nervöst. 

 • Då det är många som vill bli fixade kan man inte räkna med att ha en timme i smink och hår. Våra elever är bokade för att göra enklare makeup och hår. Alltså inget överdrivet avancerat, ni kan kolla med eleverna vad ni tänker och så kan de svara direkt på om det är möjligt att göra.

 • Vi har kommit överens att det är enklare makeup som gäller (tänk enkel fest, lätt sotat eller mer neutralt om man vill detta). Och håret är simpelt, plattat, lockat, volym. De kommer inte göra några uppsättningar. 

 • Det går jättebra att enbart få hjälp med en del av makeupen. T ex att man lägger sin egen bas innan man kommer men får hjälp med t ex ögon/läppar eller få hjälp med basen och sedan fixa resten själv. 

 • Vill man ha lösögonfransar får man ta med detta själv, det är inget eleverna kommer ha med sig.  De kan dock hjälpa till att fästa dem.

 • Luciapokalen kommer stå för hårspray och mousse så om man har speciella krav på vilka produkter man vill använda och ha i sitt hår bör man ta med detta själv. 

 • Då ni gör spraytan får ni avgöra själva om ni även gör ansiktet. Det kan vara en bra idé att det inte är för stor skillnad mellan kropp och ansikte då det kan vara svårt att få till en perfekt nyans om man ska matcha upp för två helt olika färger. Eleverna kan inte trolla. ;)

Vänligast, Åsa
PLATSCHEF & PRAKTIKANSVARIG

Mariart School of Makeup & Hair